KD står fasta mot ett samlat Linnéuniversitet i hamnen

linneomröstning Under gårdagens Kommunfullmäktige avgjordes frågan om Linnéuniversitetets placering. Vi i KD röstade givetvis fortsatt nej till en placering av Linnéuniversitetet i Ölandshamnen, till förmån för ett City Campus (vid Norrgård/västra Malmen) enligt det förslag som Dahlströms arkitekter tagit fram.

Jag vet att jag har skrivit det tidigare här på bloggen och på KD-Kalmars hemsida, men City Campus är en bättre plan! Det skulle bli billigare för såväl universitet som kommunen. Det slår inte undan benen på hamnen, jordbruksnäringen och övriga företag som är beroende av hamnen. Och där skulle Universitetet bli navet i ett centralt beläget studentområde, nära till både lägenheter, kommunikationer, restauranger, butiker och idrottsinrättningar.

Vi i Kristdemokraterna vill skapa förutsättningar för ett Kalmar med såväl ett blomstrande studentliv som ett livskraftigt och expansivt företagsklimat. Det kommer vi fortsätta kämpa för!

Här kan ni se mitt inledningsanförande i frågan:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s