Kompetens ska avgöra, inte kön

Det är mycket skriverier om könsfördelningen i bolagsstyrelser just nu. Ja, hysteri eller drev skulle man nästan kunna kalla det..

Vi måste ha kvotering skriker man! Män utser bara män fyller en sosse i, alla nickar instämmande. Och han den där Spendrups är Hin Håle själv eftersom han beklagar sig över att det finns ett allt för litet rekryteringsunderlag av kompetenta kvinnor till bolagsstyrelserna. Avgå! Skriker röster. Men lever man som man lär? Hur duktiga är egentligen de kvoteringsivrande partierna själva när de ska nominera representanter till de kommunala bolagen?

Det är nästan lite ironiskt att jag, som man och företrädare för det enda partiet som inte tror på kvotering, kan notera att 4 av 5 av de bolagsrepresentanter som Kristdemokraterna i Kalmar kommun har utsett är kvinnor varav en dessutom är vice ordförande i ett bolag. Varför? Ja, Inte på grund av deras kön, utan eftersom dem är de mest kompetenta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s