KD tar tiggeriet på allvar

Kristdemokraterna ser med oro på den kraftiga ökningen av tiggare i Sverige och de omänskliga förhållanden som de ofta tvingas leva under.

Vi anser att det är viktigt att vi som samhälle stöttar polisen och socialtjänsten i sitt dialogarbete mellan butiksinnehavare och tiggare, för att undvika konflikter och säkerställa att tiggarna inte utnyttjas av kriminella eller behandlas dåligt.

Men eftersom tiggeri är nationsövergripande, ligger inte lösningen i halvmesyrer som att ändra detaljer i kommunens ordningsstadga, utan att gå direkt till dess rot: fattigdom, diskriminering och korruption i hemländerna. Vi har därför lyft frågan till högsta nivå – och genom vår partiledare Göran Hägglund – initierat en dialog med den rumänska regeringen för att de ska ta ansvar för sina medborgare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s