Hur går det med familjecentralen i Lindsdal?

Enkel fråga till kommunalrådet Anette Lingmerth (S)

Under föregående år tog Kalmar kommun, i samråd med medborgarna och kommunfullmäktiges partier, fram en ny vision – Kalmar 2020. Ambitionen med visionen var att ge uttryck för kommunens önskade färdriktning och att den skulle ligga till grund för såväl budget som organisatoriska förändringar de kommande åren.

I Vision 2020 under stycket ”Framtidstro” kan man bland annat läsa att ”Kalmar är en populär kommun att växa upp, bo och åldras i.”

En viktig del i att kunna uppfylla denna vision är att skapa så bra stöd och förutsättningar som möjligt för föräldrar i sitt föräldraskap. Här fyller familjecentralerna en viktig funktion. Där kan föräldrar utbyta erfarenheter, få stöd, hjälp och gemenskap med andra föräldrar. Där samverkar öppen förskola, socialtjänst, mödrahälsovård och barnhälsovård i gemensamma lokaler för att utifrån familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar.

I norra delen av Kalmar kommun, med barnrika samhällen som Lindsdal, Läckeby och Rockneby, saknas det dessvärre fortfarande en familjecentral trots att en sådan enligt löfte skulle ha stått klar i Lindsdal 2011. När vi under föregående år ställde frågan om när vi får en familjecentral i Lindsdal, så fick vi till svar att frågan fortfarande utreddes.

Med anledning av det vill jag åter ställa frågan:

– Hur går det med familjecentralen i Lindsdal?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s