Välkommen översyn av fritidsgårdsverksamheten

Kristdemokraterna har länge efterlyst det nytänk och den omstöpning/omorganisering av fritidsgårdsverksamheten som nu äntligen initieras i Kalmar kommun. Framförallt gläds vi kristdemokrater över förändringen av fritidsgårdarnas öppentider från skoltid till de tider då skolan är stängd.

Helger och lov som för de flesta ungdomar välkomnas med öppna ärmar kan för vissa ungdomar innebära att de berövas sin enda trygghet i tillvaron – den som de på grund av dåliga hemförhållanden – får av fritidsgårdarna och fritidsgårdsverksamheten. Vi vill, som en del i kommunens stöd till barn och ungdomar, slå vakt om denna frizon och tycker därför att det är en självklarhet att fritidsgårdarna/ och fritidsgårdsverksamheten ska vara öppen både kvällar, helger och lov.

Det är också viktigt att fritidsgårdarnas verksamhet inte centraliseras till Kalmar (och i Södermöres fall, till Ljungbyholm), utan att verksamhet också bedrivs ute i de mindre samhällena runt Kalmar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s