Kronobergs Nej är bra för Kalmar

Under gårdagen rapporterade Barometern att Kronobergs län har övergett tanken på att ingå i en Stor-Skånsk region.

Beslutet är mycket glädjande då det också påverkar den väg vårt län kommer gå. Det har under lång tid varit en gåta för mig hur övriga partier så blint inriktat sig på att vi ska bli en del i en Stor-Skånsk region, trots att oviljan ifrån Skånes sida har varit ganska tydlig. Kalmar hör till Småland, inte Skåne!

SmålandMycket tyder på att resultatet av ett sådant vägval med största säkerhet enbart skulle resultera i att vi skulle utarma vårt länssjukhus, bli en del i Skånes icke-fungerande sjukvårdsorganisation och betala för satsningar i södra och östra delen av Skåne.

Med detta förnuftiga beslut i ryggen bör vi med gott samvete kunna överge arbetet med att försöka bilda en region med Skåne. Nu kan vi istället arbeta vidare för en enad Smålands-Ölandsregion och utveckla det redan existerande sjukvårdssamarbetet med Östergötlands län.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s