Spelar det någon roll var man som politiker bor?

I dagens Barometern hade kommunpolitikernas bostadsort kartlagts. Man slog fast att det fanns en viss majoritet bland de som bor inne i själva Kalmar men att det generellt var ganska stor spridning bland politikernas bostadsort inom de olika partierna – med undantag från Kristdemokaterna där inte någon av våra företrädare bor i stadskärnan.

Detta är givetvis en sanning med modifikation. Jag (Melltorp) och Bengt-Olof Roos (Lindsdal) bor förvisso utanför stadskärnan – men andra företrädare (som inte sitter i kommunfullmäktige) som Margreth Johansson (vice Ordförande i Omsorgsnämnden) och Junita Karlsson (vice Ordförande i Industriparken) bor på Kvarnholmen respektive i Funkabo). Jag känner mig med andra ord nöjd med vår spridning även om vi givetvis ska kämpa vidare för att det ska bli fler i framtiden.

Med anledning av denna ”kartläggning” fick jag också svara på om det spelar någon roll för mig som politiken var jag bor. Här följer mitt svar:

– ”Jag har alltid brunnit för en levande landsbygd, även när jag bodde i stan. Engagemang är inte bundet till var man bor. Men självklart får man en större insyn i ett områdes förutsättningar, styrkor och svagheter om man lever där. Den sociala gemenskapen som finns på landsbygden skiljer sig naturligtvis från anonymiteten som finns när man bor i en stad.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s