Göran Hägglund avgår – kommentar

hägglund

Göran Hägglund har idag chockartat meddelat sin avgång som partiledare. Något som känns mycket tråkigt. En av Sveriges utan tvekan mest kompetenta, erfarna och trevligaste politiker försvinner ifrån den politiska scenen. Det är en förlust, både för partiet och Sverige. Jag hade gärna sett honom leda Alliansen mot valseger 2018 för att därefter återkomma som minister.

Hägglunds eftermäle tror jag till stor del kommer präglas både av hans kamp för att sänka skatten för våra pensionärer (5 sänkningar fick han igenom under Alliansregeringen). Han gjorde också det ingen trodde var möjligt – att i stort sätt avskaffa vårdköerna.

En annan sak är avregleringen av Apoteketsmonopolet (vem vill idag tillbaka till den tiden där man var tvungen att gå till ett apotek för att köpa panodil!?). Hägglund är också den politiker som under de senaste 8 har presenterat de mest seriösa och konstruktiva förslagen för en bättre integration.

Det viktigaste nu är att företrädaren fortsätter på den inslagna (tydligt borgerliga) vägen med mer frihet för familjen, trygghet för våra äldre och solidaritet med de utsatta. I mina ögon finns det bara en möjlig efterträdare som både kan samla hela partiet och attrahera nya väljare såväl som våra kärnväljare – och det är Lars Adaktusson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s