Besök på Kavelbrosågen och polisens mobila kontor

Under fredagen besökte undertecknad och riksdagsledamot Andreas Carlson, Kavelbrosågen söder om Kalmar samt polisens mobila poliskontor för att diskutera förutsättningarna för småföretagen på landsbygden och den nya polisorganisationen.

kavelbrosagenFörsta stoppet för dagen var på Kavelbrosågen söder om Kalmar. Ägaren Ingemar Hermansson visade runt på sågverket, berättade om familjeföretagets verksamhet och förklarade hur vissa politiska beslut skulle kunna påverka företaget negativt.

Att som regeringen föreslå höjningar av ungdomsarbetsgivaravgiften och lägga på en kilometerskatt på 1-2 kronor per kilometer på lastbilar skulle till exempelvis utgöra ett hårt slag.

I dagsläget skapas fyra av fem jobb skapas av småföretag. För att fler ska komma i arbete är det viktigt att underlätta för företagen, inte minst på landsbygden.

polisen

Andreas Carlson, Christopher Dywik och Mats Olsson (gruppledare KD Torsås) besöker poliserna Kjell och Rolf på det mobila poliskontoret i Torsås (som senare på fredagen kör vidare till Påryd).

Andra besöket för dagen gick, på grund av Eriks schema, till Torsås där vi besökte polisens mobila kontor, som senare på eftermiddagen skulle komma åter in i Kalmar kommun och Påryd. Det var ett mycket givande besök med högt i tank om både det ena och det andra. En sak är i alla fall klart, och det är att den lokala polisiära närvaron i hela landet är viktig för det brottsförebyggande arbetet och för att klara upp fler brott. Det finns inga genvägar. Det krävs fler poliser i yttre tjänst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s