Starkt stöd för Ebba Busch Thor som partiledare

Under gårdagen sammanträdde KD Kalmar läns distriktsstyrelse för att göra en slutgiltig nominering till upptaget som partiledare för Kristdemokraterna. Efter en lång och intensiv diskussion, där båda kandidaternas styrkor och svagheter dryftades, så valde distriktsstyrelsen att enas om ett yttrande till valberedningen där vi konstaterade att det är Ebba Busch Thor som har störst stöd som partiledare i Kalmardistriktet. Distriktsstyrelsen valde också att förorda Jacob Forssmed som vice partiledare.

Det känns bra att vi kunde hantera det på det här sättet för att slippa splittrande omröstningar och snack om falanger.

Efter fyra förlustval i rad måste vi som parti bryta en besvärlig och långvarig nedåtgående trend. Då tror jag att det som partiledare krävs ett utifrånperspektiv; att man inte är en del av det som varit utan kommer in med ny kraft, ny energi och nya synsätt. Ebba har en tydlig vision, hög kompetens, ovärderliga kunskaper ifrån kommunpolitiken och en entusiasm som smittar av sig ute i stugorna. Därför känns det bra att Ebba har så starkt stöd i Kalmardistriktet.

För mig, som tidigare ställt mig bakom Lars Adaktusson som partiledare kändes det naturligt att likt honom, sluta upp bakom Ebba Busch Thor. Kalmaravdelningen har också sedan tidigare nominerat Lars Adaktusson till partiets presidium, något han också tackat ja till. Med Ebba och Lars i ledningen, och Jacob som vice partiledare, kommer vi ha en ledning som både kan fortsätta den inslagna förnyelseprocessen och samla hela partiet så vi står väl rustade inför valet 2018.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s