Hur går det med tillgänglighetsguiden över Kalmar?

Under morgonen har jag, för tredje året i rad, skickat in en så kallad ”Enkel fråga” till Destination Kalmars ordförande Johan Persson (S) om när vi får se en tillgänglighetsguide över Kalmar?

Sommaren och turistsäsongen närmar sig nu åter med stormsteg. I Kalmar förbereder sig handlare och besöksnäring på att möta anstormningen. Turistinformation sammanställs och foldrar och kartor trycks upp.

teleslinga2

Teleslinga med blindskrift. Några av många hjälpmedel för personer med funktionsnedsättningar.

I samband med att Kalmar blivit en allt populärare sommarstad så ökar också behovet av en god tillgänglighet, för att vår stad och våra besöksmål också ska kunna ta emot turister och andra besökande med olika funktionsnedsättningar.

En sammanställning av vilka hjälpmedel/ vilken handikappanpassning som finns på Kalmars respektive besöksmål är viktigt både för de som planerar att besöka vår stad, och de som redan anlänt hit: Ingen ska behöva lämna Kalmar besviken eller räkna bort Kalmar när de planerar sin semester, på grund av bristande information.

Det här är tredje året i rad som undertecknad ställer samma fråga inför turistsäsongen. Och med tanke på att det nu är ca 10 år sedan den första motionen inkom i ämnet, så förstår vi ju att tillgänglighetsguiden som de senaste åren ”varit på gång”, måste vara något utöver det vanliga.

Med anledning av det har jag åter igen ställt följande fråga:

– När får vi se en tillgänglighetsguide över Kalmar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s