Kommentar inför Ebbas Busch Thors debuttal i Almedalen

Imorgon kommer Ebba Busch Thor (KD) göra sin debut på Almedalscenen i Visby. Det är ett viktigt tal, för Kristdemokraterna, men framförallt för Sverige som behöver ett tydligt borgerligt alternativ som står upp för både trygghet och valfrihet.

Vi står i en brytningstid där gamla lösningar inte längre fungerar och där vi måste våga tänka nytt och gå ifrån ord till handling. Här är några saker som jag hoppas att vår nya partiledare kommer tala om imorgon.

Flyktingpolitiken – Hårdare press på övriga EU länder att ta emot fler flyktingar. Införa tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta. Lägre bidrag och ett högre avdrag, det måste löna sig att gå till arbete från bidrag. SFI direkt för de som vill, uppehållstillstånd ska inte längre krävas, det är viktigt att inte döda den entusiasm som kan finnas i början. Introduktion i det svenska samhället ska givetvis vara obligatoriskt för alla invandrare.

Försvaret – Sluta snacka, det är hög tid att vi agerar mot IS. Nato i all ära, men att snacka om medlemskap löser inget idag. Det förändrade hotläget kräver att vi skyndsamt återbefäster Gotland och inför en värnplikt 2.0, med en könsneutral mönstringsplikt. Intensifiera vårt militära samarbete med Finland.

Företagsklimatet – 4 av 5 nya jobb skapas av småföretagen. För att få fler i arbete krävs det ett bättre företagsklimat och förutsättningar för att stimulera små och medelstora företag att anställa. Extra fokus på jordbruksnäringen och företag på Landsbygden – bredband i hela landet, lägre skatter på drivmedel, nej till höjda arbetsgivaravgifter för unga, kilometerskatt och höjd skatt på handelsgödsel.

Familjen – Sist men inte minst. Alla familjer är olika med olika förutsättningar och behov. KD ska även fortsatt vara rösten för familjens frihet mot tvångkvoteringar och statlig klåfingrighet. Samtidigt ska vi söka politiskt majoritet för mindre grupper inom förskolan och fritidshemmen.

Övrig information
Undertecknad är inte på plats i Almedalen utan håller ställningarna i Kalmar. Imorgon, tisdag 18.30, har KD Kalmar öppet hus på kansliet (Kaggensgatan 44b) för att äta ostkaka och titta på Ebbas tal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s