Småskrammel i en kopp hjälper inte tiggarna

IMG_0303

I tisdagens Barometern fick jag kort uttala mig om huruvida man ska ge pengar till tiggare eller ej. Mitt svar var Nej! Givetvis är det något man helt avgör själv. Men jag tror inte att man hjälper tiggarna genom att skänka pengar till dem, då cementerar man istället tiggaren och dess familj i utanförskap.

Jag ger mat eller varm dryck ibland. Men om man verkligen vill hjälpa de som tigger ur utanförskapet – så görs inte det genom småskrammel i en kopp – utan genom att skänka pengar till de hjälporganisationer och kyrkor i Sverige och Rumänien som hjälper tiggarna att själva lyfta sig ur sin situation – genom att ge dem ett riktigt jobb.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s