Ska KD samarbeta med SD?

Under dagen och gårdagen har det varit stora rubriker och högljudd diskussion på sociala medier med anledning av att vår partiledare Ebba Busch Thor sagt att SD inte på pappret kan klassas som ett rasistiskt parti och att hon kan tänka sig att gå in i en Alliansregering med passivt stöd från SD. Jag skulle med anledning av det vilja förekomma eventuella konstiga tolkningar av vad detta ”betyder” och ge min bild av det hela. Det här är samma svar som jag gett till 24Kalmar och Östran, sen har dem i sin tur tolkat det hela lite olika. Min grundingång är dock att jag stödjer Ebba till 100 %.

Vad är min syn på hennes uttalande?

– Jag tycker att det är en klok inställning av vår partiledare att vi alltid ska kämpa för så stort genomslag som möjlig för Kristdemokratisk politik. Att medvetet rösta mot våra egna förslag eller inte försöka få igenom dem p.g.a. att ett annat parti väljer att stödja det vore ett grovt svek mot våra väljare. En röst på Kristdemokraterna ska alltid vara en röst för Kristdemokratisk politik.

– Även om SD inte kan bedömas som ett rasistiskt parti utifrån sitt program så finns det flertalet problem med såväl deras historia som vissa företrädares tendens att istället för att slå vakt om det svenska kulturarvet, arbeta för att förbättra integrationen och stärka samhällsgemenskapen – gör det motsatta. Det är djupt beklagligt.

Hur ser vår relation med SD i Kalmar ut idag?

– Under förra mandatperioden satt dem bredvid oss i fullmäktige, detta året bakom oss. Vi hälsar och småpratar med dem precis som vi gör med Miljöpartiet som nu sitter bredvid oss. Något samarbete är inte aktuellt men vi röstar av princip inte nej till goda förslag, oavsett avsändare lika lite som vi röstar emot våra egna förslag om SD, MP eller majoritetens partier väljer att stödja oss i nån fråga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s